Przejdź do treści

1. Czy przedstawiona we wniosku działalność Spółki prowadzona w ramach działu Pracowników B+R stanowi działalność badawczo-rozwojową w rozumieniu art. 4a pkt 26 w zw. z art. 4a pkt 28 ustawy o CIT, która uprawnia Wnioskodawcę do zastosowania ulgi określonej w art. 18d ustawy o CIT? 2. Czy opisane we wniosku i ponoszone przez Spółkę Koszty B+R stanowią/będą stanowiły koszty kwalifikowane, o których mowa w art. 18d ust. 2 i ust. 3 ustawy o CIT? 3. Czy opisane we wniosku Koszty B+R stanowiące wkład własny sfinansowany ze środków finansowych Spółki wydatkowane w związku z realizacją projektu badawczo-rozwojowego współfinansowanego częściowo ze środków Unii Europejskiej, mogą stanowić koszty kwalifikowane w rozumieniu art. 18d ust. 1 ustawy o CIT?

0111-KDIB1-3.4010.232.2022.3.BM

Ta interpretacja ma w bazie Eureka status „Nieaktualna/Zmieniona/Wygaszona/Archiwalna”. Mogła zostać zmieniona lub wygaszona.

Kategoria
Interpretacja indywidualna
Organ
Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej
Data wydania
13 lipca 2022
Data publikacji
14 lipca 2022
Status
Nieaktualna/Zmieniona/Wygaszona/Archiwalna
Podatek
CIT
Rozstrzygnięcie
stanowisko częściowo prawidłowe

Pełny tekst tej interpretacji jest w bazie Eureka: otwórz w Eurece.

Źródło: Eureka (Ministerstwo Finansów), ID 499382, pobrano 27 września 2026.

Tekst ze zbioru czlonkowski/polish-tax-interpretations (Romuald Członkowski, aiadvisors.pl), licencja CC-BY-4.0.

Uważasz, że ta strona powinna zostać usunięta? Napisz: contact@bookeper.pl.

Czy to dotyczy Twojej firmy?

Załóż konto, a Bookeper poprowadzi księgowość Twojej JDG z odnośnikami do źródeł.

Załóż konto za darmo

Interpretacja indywidualna wiąże organ tylko wobec wnioskodawcy. To informacja o orzecznictwie, nie porada podatkowa.