Przejdź do treści

1) Czy opisane w stanie faktycznym (zdarzeniu przyszłym) prace prowadzone przez Wnioskodawcę stanowią działalność badawczo-rozwojową, o której mowa w art. 4a pkt 26-28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych? 2) Czy w opisanym stanie faktycznym (zdarzeniu przyszłym) Wnioskodawca ma prawo zgodnie z art. 18d ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych, odliczyć od podstawy obliczenia podatku, ustalonej zgodnie z art. 18, koszty uzyskania przychodów poniesione na działalność badawczo-rozwojową, obejmujące koszty kwalifikowane? 3) Czy w opisanym stanie faktycznym (zdarzeniu przyszłym) wskazane koszty uzyskania przychodów poniesione na działalność badawczo-rozwojową mogą być uznane za koszty kwalifikowane zgodnie z art. 18d ust. 2 i 3 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

0111-KDIB1-3.4010.371.2022.2.BM

Ta interpretacja ma w bazie Eureka status „Nieaktualna/Zmieniona/Wygaszona/Archiwalna”. Mogła zostać zmieniona lub wygaszona.

Kategoria
Interpretacja indywidualna
Organ
Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej
Data wydania
24 sierpnia 2022
Data publikacji
31 sierpnia 2022
Status
Nieaktualna/Zmieniona/Wygaszona/Archiwalna
Podatek
CIT
Rozstrzygnięcie
stanowisko częściowo prawidłowe

Pełny tekst tej interpretacji jest w bazie Eureka: otwórz w Eurece.

Źródło: Eureka (Ministerstwo Finansów), ID 506771, pobrano 27 września 2026.

Tekst ze zbioru czlonkowski/polish-tax-interpretations (Romuald Członkowski, aiadvisors.pl), licencja CC-BY-4.0.

Uważasz, że ta strona powinna zostać usunięta? Napisz: contact@bookeper.pl.

Czy to dotyczy Twojej firmy?

Załóż konto, a Bookeper poprowadzi księgowość Twojej JDG z odnośnikami do źródeł.

Załóż konto za darmo

Interpretacja indywidualna wiąże organ tylko wobec wnioskodawcy. To informacja o orzecznictwie, nie porada podatkowa.