Przejdź do treści

Czy Oddział będzie mógł zaliczyć koszty Pracowniczego Programu Akcyjnego, którymi będzie obciążany przez X na podstawie Umowy do kosztów uzyskania przychodów?

0111-KDIB1-3.4010.587.2021.2.BM

Kategoria
Interpretacja indywidualna
Organ
Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej
Data wydania
4 stycznia 2022
Data publikacji
17 stycznia 2022
Status
Aktualna
Podatek
CIT
Rozstrzygnięcie
stanowisko prawidłowe
Przepisy:
  • Ustawa o podatku dochodowym od osób prawnych;
  • Ustawa o podatku dochodowym od osób prawnych-Rozdział 3;
  • art. 15 ustawy o CIT

Pełny tekst tej interpretacji jest w bazie Eureka: otwórz w Eurece.

Źródło: Eureka (Ministerstwo Finansów), ID 477958, pobrano 27 września 2026.

Tekst ze zbioru czlonkowski/polish-tax-interpretations (Romuald Członkowski, aiadvisors.pl), licencja CC-BY-4.0.

Uważasz, że ta strona powinna zostać usunięta? Napisz: contact@bookeper.pl.

Czy to dotyczy Twojej firmy?

Załóż konto, a Bookeper poprowadzi księgowość Twojej JDG z odnośnikami do źródeł.

Załóż konto za darmo

Interpretacja indywidualna wiąże organ tylko wobec wnioskodawcy. To informacja o orzecznictwie, nie porada podatkowa.