Przejdź do treści

1. Czy wydatki i odpisy amortyzacyjne ponoszone przez Wnioskodawcę związane z używaniem samochodów osobowych przez pracowników w wysokości 50% tych wydatków i odpisów stanowią ukryte zyski w rozumieniu art. 28m ust. 4 pkt 2 lit. b Ustawy o CIT? 2. Czy wydatki i odpisy amortyzacyjne ponoszone przez Wnioskodawcę związane z używaniem samochodów osobowych przez pracowników w wysokości 50% tych wydatków i odpisów stanowią wydatki niezwiązane z działalnością gospodarczą w rozumieniu art. 28m ust. 1 pkt 3 Ustawy o CIT?

0111-KDIB1-3.4010.591.2022.1.PC

Kategoria
Interpretacja indywidualna
Organ
Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej
Data wydania
2 listopada 2022
Data publikacji
4 listopada 2022
Status
Aktualna
Podatek
CIT

Pełny tekst tej interpretacji jest w bazie Eureka: otwórz w Eurece.

Źródło: Eureka (Ministerstwo Finansów), ID 516218, pobrano 27 września 2026.

Tekst ze zbioru czlonkowski/polish-tax-interpretations (Romuald Członkowski, aiadvisors.pl), licencja CC-BY-4.0.

Uważasz, że ta strona powinna zostać usunięta? Napisz: contact@bookeper.pl.

Czy to dotyczy Twojej firmy?

Załóż konto, a Bookeper poprowadzi księgowość Twojej JDG z odnośnikami do źródeł.

Załóż konto za darmo

Interpretacja indywidualna wiąże organ tylko wobec wnioskodawcy. To informacja o orzecznictwie, nie porada podatkowa.